Tv-tip | This is it

Michael Jackson overleed precies drie jaar geleden op 50-jarige leeftijd

Jimi Hendrix, Jim Morrison, Elvis Presley, John Lennon, Kurt Cobain: bij het overlijden van sommige artiesten rouwt de hele wereld een beetje mee.

Overdosis
Zo was het ook op 25 juni 2009, toen Michael Jackson overleed. Na een overdosis propofol werd een hartstilstand hem fataal. En hoewel het fragiele popicoon zijn bijnaam Wacko Jacko de afgelopen tijd steeds meer eer aandeed, had hij wereldwijd nog altijd miljoenen fans.

Grote comeback
Optreden deed ‘The King of Pop’ al jaren niet meer, maar hij stond juist op het punt om voor een laatste keer zijn podiumcomeback te maken tijdens een reeks concerten in de O2 Arena in Londen. De tien geplande shows waren binnen een mum van tijd uitverkocht, waarna de reeks werd uitgebreid tot maar liefst vijftig concerten.

Te vroeg afscheid
This Is It
zou Jacksons grootse afscheidstournee worden, maar tragisch genoeg kwam het afscheid een paar weken te vroeg. De voorbereidingen voor de tour waren op het moment van zijn overlijden al wel in volle gang. Gelukkig voor de fans zijn deze uitgebreid gedocumenteerd.

Laatste beelden
De documentairefilm This Is It is samengesteld uit honderden uren opnames van oefensessies, beelden achter de schermen en interviews. Het zijn de laatste beelden van de legendarische popkoning in actie.

Meer over:

Reageren