Tv-tip zondag | Beck: moord in de kunstwereld

8 juli 2012 12:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het EK is voorbij en dus ook de KRO Detectivemaand, maar dat weerhoudt de omroep er niet van om spannende detectives te blijven uitzenden.

Gelukkig maar, anders zouden na de voetbalsupporters ook nog eens de detectivefans in een zwart gat terechtkomen. In Beck wordt inspecteur Martin Beck (Peter Haber) gebeld door zijn Duitse collega Hans Sperling (Dieter Pfaff, links), die in Stockholm is om op een veiling een schilderij te kopen.

Kunstige dood
Sperling vertelt Beck dat hij een vermoorde vrouw heeft gevonden in het hotel waar hij verblijft. Ze is doodgeschoten en ligt in haar bed met rode rozen rond haar lichaam, zoals op een bekend schilderij van Chagall. Beck en zijn team proberen samen met Sperling de zaak op te lossen.

Lijstenmaker met een geheim
Ze komen er al snel achter dat er in het kunstwereldje niet veel mooier aan toegaat dan in de onderwereld die ze zo goed kennen. De zoektocht naar aanwijzingen leidt hen naar de duistere criminele wereld van de kunstvervalsing. Ze komen uit bij een lijstenmakerij, waar ze een gruwelijke ontdekking doen. Beck en zijn speurders lijken steeds dichter bij de moordenaar van de vrouw te komen en zetten een val. Maar trapt de moordenaar wel in dit kunststukje van de politie? 


Meer over