Twaalfjarige wint het van The Mask

De 12-jarige 'Kinetic' Yelle is vrijdagavond gekozen tot 'de nieuwe Uri Geller' van 2009. Dat hebben de kijkers van de SBS6-show bepaald. Uri Geller noemde Yelle 'een mentalist die hem omver blies'.

Yelle kreeg 69 procent van de stemmen en won daarmee als prijs een glazen award met daarin een gebogen lepel.

Ze is de jongste en eerste vrouwelijke winnares wereldwijd en liet met haar overwinning concurrenten als The Mask en Vincent de Vampier achter zich.

Minne
Ze trad op met haar vader Ghani. Vader en dochter Ghanie en Yelle Minne wonen in Schellingwoude, bij Amsterdam. En Yelle is niet dagelijks mentalist. Eigenlijk zit ze gewoon braaf in de brugklas van het havo/vwo.

Ze gaat ook niet optreden nu ze gewonnen heeft, maar gaf aan dat ze gewoon weer braaf doorgaat met school.

Yelle was liefde
Ghani Minne, de trotse vader: 'Het is geweldig, heel onwerkelijk. Mensen hebben gekozen voor de liefde. The Mask was mysterieus, Vincent was duivels en Yelle was de liefde. Mensen thuis hebben dat aangevoeld."

The Mask
De acts van The Mask hielden de gemoederen vanaf het begin bezig. Vrijdagavond onthulde The Mask eindelijk zijn identiteit: het is Hayashi, die vorig jaar als tweede eindigde.

Yelle zelf noemde haar overwinning ''een mooie afsluiting van mijn ervaring''. En zelf had ze eigenlijk gedacht dat The Mask zou winnen.

Druk bekeken
De nieuwe Uri Geller wordt ook uitgezonden in Israƫl, de Verenigde Staten, Turkije en Hongarije. Wekelijks keken gemiddeld 1,2 miljoen mensen naar de talentenjacht in Nederland, evenveel als in het eerste seizoen. De finale trok 2.286.000 kijkers.

Fragment
Hier zie je een eerdere act van Yelle:Extra:
- hier vind je de programmapagina over De nieuwe Uri Geller

Reageer!
Heb je gekeken? Wat vond je ervan? Is Yelle een terechte winnaar? En wat vind je van de identiteit van The Mask?

Reageren