Twan Huys en John van den Heuvel maken op de radio ruzie over Willem Holleeder

12 oktober 2012 11:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Huys en Van den Heuvel kregen het in de ochtendshow van Giel Beelen flink met elkaar aan de stok. Twan Huys vindt dat Van den Heuvel een flinke klodder boter op zijn hoofd heeft. 

De ruzie tussen John van den Heuvel en Twan Huys ontstond bij het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. Van den Heuvel had van tevoren veel kritiek op het optreden van Willem Holleeder in College Tour, maar Twan Huys las een mail voor, waaruit bleek dat John de ex-crimineel zelf ook uitnodigt voor een interview in De Telegraaf en voor een uitzending bij RTL 4. 

Luxe villa

“Hierbij willen we u uitnodigen voor een interview in een luxe hotel of villa buiten de stad, waarbij u familie en vrienden mee mag nemen”, las Huys voor uit de mail. “Aan het einde van het interview kunt u het nalezen en eventueel aanpassen.” Vooral dat laatste is nogal ongebruikelijk in de journalistiek. 

Van den Heuvel geeft toe 

John van den Heuvel gaf bij Giel Beelen toe dat de mail inderdaad van zijn hand kwam. Eerder schreef de misdaadjournalist meerdere berichten in de Telegraaf dat het belachelijk is dat iemand als Willem Holleeder zo uitgebreid aan het woord gelaten wordt: 'De enige plek plek waar Holleeder een interview mag geven is in een politiecel'.  Van den Heuvel verweerde zich door te zeggen hij het interview onder andere voorwaarden zou afnemen. 

College Tour met Willem Holledeer. Vanavond om 20.25 uur, op Nederland 3.

Beluister hieronder het gesprek tussen Huys en Van den Heuvel.

Meer over