Twee opvolgers voor nieuwslezer Aicha Marghadi

Het presentatieteam van NOS Sport krijgt er twee nieuwe gezichten bij. Zij vervangen de zwangere Aicha Marhadi

Rivkah op het Veld (22) en Sjoerd van Ramshorst (26) beginnen halverwege december aan hun nieuwe baan als presentator van het NOS Sportjournaal. Ze hoeven er niet voor te verhuizen, want de twee werkten al bij de NOS.

Intern

Op het Veld is sinds 2008 redactie- en regieassistent bij de sportprogramma's van de omroep; Van Ramshorst werkt sinds 2010 als beeldredacteur bij NOS Studio Sport. Het duo kwam in aanmerking voor de functie, toen Aicha Marghadi haar zwangerschapsverlof aankondigde en de NOS intern op zoek ging naar een vervanger.

‘Geen nieuwelingen’ 

“Dat was een feest,” laat de hoofdredacteur van NOS Sport weten, “want er bleek heel veel talent in huis te zijn. Rivkah en Sjoerd zijn jong, hebben toekomst, maar zijn geen nieuwelingen: ze weten wat er van hen verwacht wordt en hoe de programma's worden gemaakt.” 

NOS Sportjournaal 

Aicha Marghadi (35) verwacht begin volgend jaar haar tweede kindje, dus gaat ze in december met zwangerschapsverlof. Sinds 2010 is ze het gezicht van de luncheditie van het NOS Sportjournaal. Haar taken worden naast de nieuwe krachten ook overgenomen door collega’s Tom Egbers, Dione de Graaff en Toine van Peperstraten.

Reageren