Twee vrouwen en een schokkende moord

Bij BNN was gisteren de eerste aflevering te zien van de serie Van God los, gebaseerd op ware misdaadzaken. Het schokkende verhaal van de zussen Troeta W. en Amalia kwam aan bod. Het toeval wil dat dit tweetal vanavond ook centraal staat in Moordvrouwen.

Troeta W. is veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op een 23-jarige vrouw. De moord baarde door de schokkende details veel opzien in Nederland.

Chloor drinken
Troeta zou haar zwangere slachtoffer hebben gedwongen urenlang chloor te drinken en met een touw om haar nek van een kruk te springen. Om de moord op zelfmoord te laten lijken, moest het slachtoffer een afscheidsbrief en -sms sturen. Een jaar lang houdt Troeta haar kaken stijf op elkaar over haar daad, maar uiteindelijk wordt ze toch opgepakt. Ook haar jongere zusje Amalia wordt gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid. Tijdens de rechtszaken heeft Troeta nooit iets willen loslaten over de toedracht of haar motief, maar nu doet ze voor het eerst - samen met haar zusje - haar kant van het verhaal.

Stelselmatige mishandeling
Troeta vertelt vanavond dat ze opgroeit in een verkeerd milieu: haar moeder wijst haar van jongs af aan af en ze beschuldigt haar vader van misbruik. Wanneer ze ouder wordt, ontmoet ze haar vriend en krijgt ze een relatie met hem. Haar partner heeft dan al een dochtertje uit een andere relatie. Troeta kan zelf geen kinderen krijgen en is dol op het kleine meisje. De relatie zelf is waardeloos en Troeta zegt dat ze stelselmatig wordt mishandeld.

Confrontatie uit de hand
Ondertussen neemt Troeta de zorg voor een jonge vrouw op zich, iemand met veel problemen thuis, zo vertelt Troeta. Maar al snel vermoedt ze dat er misschien meer speelt tussen haar en haar man. Op een dag loopt een ruzie tussen de twee dames zo op, dat Troeta samen met haar zusje Amalia verhaal gaat halen bij de jonge vrouw thuis. Daar worden voor Troeta haar vermoedens bevestigd dat ze een verhouding heeft met haar man. De confrontatie die volgt, loopt volledig uit de hand. Er worden rake bedreigingen geuit van beide kanten en uiteindelijk wurgt Troeta het meisje dat, zo blijkt later, op dat moment zwanger bleek te zijn.

Gruwelijke daad
Een jaar lang vertellen de zussen niets over de gruwelijke daad en denkt de politie dat het slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd. Maar dan komt de waarheid boven water en wordt Troeta veroordeeld voor 15 jaar gevangenisstraf wegens moord met voorbedachten rade. Amalia wordt in eerste instantie vrijgesproken, maar krijgt in hoger beroep alsnog vijf jaar gevangenisstraf. Beide zussen zitten momenteel vast, hoewel Amalia haar verhaal vlak voordat ze de gevangenis in moest op camera heeft verteld. De zussen hebben altijd geweigerd iets over de zaak los te laten, maar vertellen nu voor het eerst op emotionele wijze hun kant van het verhaal.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van Van God Los.

Reageren