Tweede halve finale Eurovisie Songfestival

Noorwegen is favoriet in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Anouk ging dinsdagavond al door, wie worden haar tegenstanders?

Net als dinsdag is de Malmö Arena het decor van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Deze halve eindstrijd wordt in twintig landen live uit­gezonden en gepresenteerd door presentatrice/comedienne Petra Mede (foto). De grote favoriet van deze halve finale is Noorwegen. Volgens zo’n beetje alle kenners steekt  Margaret Berger met I feed you my love met kop en schouders boven de concurrentie uit in een halve finale die een stuk zwakker is dan die van dinsdag.

Klik hier om het Songfestival-schema van donderdagavond te downloaden.

Anouk in de finale

Voor Nederland kan het al niet meer stuk, Anouk staat namelijk in de finale. Vanavond wordt er bekend tegen wie ze nog meer gaat strijden. In ieder geval gaat de Haagse zangeres het opnemen tegen Moldavië, Litouwen, Ierland, Estland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland, België en Oekraïne.

Ook hebben we speciaal voor jullie de liedjes van vanavond even op een rijtje gezet in de voorbeschouwing. Kijk hier voor de voorbeschouwing op de tweede halve finale.

Reageren