Tweede halve finale Songfestival trekt 1,4 miljoen kijkers

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival wist aanzienlijk minder kijkers te trekken dan de eerste halve finale (3,7 miljoen). Dat kwam natuurlijk omdat Anouk niet meedeed.

Nederlands trots Anouk heeft in de eerste halve finale al een finaleplek bemachtigd en dat zal de reden zijn dat veel kijkers de tweede halve finale links lieten liggen. In een spannende halve finale zijn de laatste tien finalisten van het Eurovisie Songfestival bekend gemaakt. Door naar de finale zijn: Hongarije, Azerbeidzjan, Georgië, Roemenië, Noorwegen, IJsland, Armenië, Finland, Malta en Griekenland! Een van de meest spectaculaire momenten was de 'lesbische' kus van Finlandse inzending Krista Siegfried. Ze pleit hiermee voor de invoering van het homohuwelijk.

Afbeelding

 

Andere finalisten Eurovisie Songfestival

Dinsdag werd al duidelijk dat Moldavië, Litouwen, Ierland, Estland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland, België en Oekraïne door zijn. Duitsland, Frankrijk, Zweden, Spanje, Italië en Engeland waren al verzekerd van een finaleplek. Op Weg naar het Songfestival wist 892.000 kijkers aan zich te binden.

Ook hebben we het schema voor de final weer voor u klaarliggen. Klik hier voor het schema!

Redelijke avond voor RTL 4

De VIP-versie van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw deed het evengoed als vorige week en wist 1,1 miljoen kijkers aan zich te binden. Buch in de Bajes 2 trok bijna één miljoen kijkers. Goede Tijden, Slechte Tijden deed het zoals altijd weer goed, maar liefst 1,7 miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd.

Killer Karaoke matig van start

Killer Karaoke kende een matige start, maar 408.000 kijkers zaten achter de buis te lachen. Donderdag was Killer Karaoke nog in opspraak: de slangen zouden namelijk slecht behandelt worden en in levensgevaar verkeren.

De kijkcijfer top 5 van donderdag 16 mei

1. Journaal van 20.00 Uur (Ned. 1) - 1.751.000
2. Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL 4) - 1.668.000 
3. Half Acht Nieuws (RTL 4) - 1.516.000
4. Tweede halve finale Songfestival (Ned. 1) - 1.441.000
5. Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIP (RTL 4) - 1.128.000

Reageren