Tweede helft House 6 bij SBS

SBS 6 gaat de resterende afleveringen van seizoen 6 van de hitserie House uitzenden. Vanaf 12 augustus kunnen we weer genieten van Hugh Laurie in de rol van de eigenzinnige dokter House.

SBS heeft de exclusieve rechten voor de rest van het zesde seizoen opgekocht. Eerdere House-seizoenen werden voornamelijk door RTL uitgezonden.

Feilloos instinct
Het eerste deel van het zesde seizoen scoorde een gemiddeld marktaandeel van bijna 16,8% in de doelgroep 20-49 jaar. Daarmee was het een van de best bekeken SBS-programma's van dit voorjaar.

De serie draait om de eigenzinnige dokter House. House is erg op zichzelf en zou het liefst alle contact met patiënten vermijden. Andersom is dat niet anders, en alleen mensen met een aandoening die door niemand anders opgelost kan worden, zoeken de dokter op. House heeft namelijk een feilloos instinct als het gaat om diagnoses stellen.

Verlamming
In Amerika is House M.D. (zoals de serie officieel heet) met gemiddeld 13 miljoen kijkers de best bekeken dramaserie van dit moment. Ook internationaal scoort geen enkele serie beter: naar schatting kijken 82 miljoen mensen naar een House-aflevering.

SBS pakt de draad op bij aflevering 120, de tiende aflevering van seizoen 6. Wilson behandelt een voormalig kankerpatiënt die plotseling een verlamde rechterarm heeft. House stelt meteen dat de kanker is teruggekeerd, maar Wilson twijfelt en probeert een optimistischer diagnose te stellen. Wie heeft gelijk?

Reageren