Tweede seizoen Obese van start

Wendy van Dijk en personal trainer Radmilo Soda gaan weer aan de bak bij Obese. Hun eerste slachtoffer is Ruben (222 kilo).

In¬†Nederland heeft bijna de helft van alle volwassenen (48,2%) overgewicht (CBS cijfers 2011). Bij 11,4% van hen is er sprake van obesitas, ofwel ernstig overgewicht. Zijn een paar overtollige kilo‘s nog relatief eenvoudig kwijt te raken, voor mensen met obesitas is afvallen een heel ander verhaal. Van zo’n extreme overdosis lichaamsvet ben je niet zo een-twee-drie verlost.

Steeds dunner

Dat bleek al in de eerste reeks van het programma Obese, waarin we zes zwaarlijvige mensen over een periode van bijna een jaar steeds dunner zagen worden. Vanavond begint de tweede reeks, waarin Wendy van Dijk opnieuw zes corpulente landgenoten steunt in hun strijd tegen de kilo’s.

Radmilo Soda

Stanley (227 kg), Ruben (222 kg), Michel (222 kg), Amanda (138 kg), Lilian (171 kg) en Tamara (163,5 kg) gaan een zwaar traject van 300 dagen in, waarin ze hun leven drastisch omgooien. Hoofdtrainer Radmilo Soda (foto) is er ook bij om ze te drillen. Daarnaast hebben ze ieder hun eigen personal trainer en worden ze intensief begeleid door een psycholoog van de Nederlandse Obesitas Kliniek en een voedingsdeskundige. 

Eerste aflevering

In de eerste aflevering overvalt Wendy Ruben van Zijl. Ruben is 45 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen: een dochter van 15 jaar en een zoon van 12 jaar. Zijn kinderen en vrouw maken zich grote zorgen en zijn dochter schaamt zich zelfs voor haar vader. In 2010 overleed de vader van Ruber plotseling. Zijn vader had een mooie leren jas en Ruben zei toen: “Over een jaar pas ik in die jas.” Helaas is dat niet gelukt. Zijn grote wens is om over een jaar in die jas te passen. Daarnaast wil hij zijn kinderen zien opgroeien en wil hij graag weer naast zijn vrouw liggen. Ze slapen namelijk al twaalf jaar apart. Ruben grijpt deze kans met beide handen aan, want hij wil graag dat zijn gezin weer trots op hem is.

 

Reageren