Twijfel over In de hoofdrol

Verwarring over de toekomst van AVRO's In de hoofdrol. Het programma met presentator Frits Sissing werd eerder deze week opeens praktisch ten einde verklaard door Albert Verlinde. Maar de AVRO ontkent in een reactie 'dat er al een beslissing zou zijn genomen'. Waarmee de omroep dus in ieder geval niet zei dat het programma zeker weten door gaat...

Eén ding is zeker: het is voor de omroep nog niet zeker dat het programma, waarin bekende Nederlanders geroemd worden om hun carrière, doorgaat.

Wel, niet, misschien
Albert Verlinde zei tegen radiozender Q Music onder meer dat de redenen voor het stopzetten van In de hoofdrol voor hem wel duidelijk waren: "Toen het programma verhuisd werd naar de woensdagavond, liepen de kijkcijfers terug. Ook was er een discussie of Frits Sissing wel de juiste presentator was." Verlinde weet dat laatste vooral aan een gebrek van senioriteit bij Sissing.

De AVRO ontkent desgevraagd echter niet dat het programma stopt, maar laat doorschemeren dat dat nog ter discussie staat: “Ik kan nog geen uitspraken doen over het wel of niet doorgaan. Dat wordt ergens in de komende maanden bekend. Er zijn zoveel partijen die zich daarmee bemoeien. Ook het netmanagement”, aldus een woordvoerder.

Tevreden
Wel maakt de omroep duidelijk dat men tevreden is over Frits Sissing als presentator, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat het programma ook door gaat. “Ik kan alleen maar zeggen dat wij tevreden zijn met de ontwikkeling van Frits in het programma. Alles is voor verbetering vatbaar natuurlijk. Dat geldt voor alles in het leven."

Overigens bevestigt Sissing zelf de nu nog onzekere toekomst van zijn programma. Tegen Q Music zei hij na de uitspraken van Albert: "De AVRO gaat wel verder met mij. Ik heb nog niet gehoord dat het (programma, red.) doorgaat in ieder geval, want ik ben ook druk met [Mary Poppins. Ik weet niet of er een beslissing genomen is. De kijkcijfers waren in ieder geval goed. Als Albert het zegt, dan zal het wel zo zijn."

Succesje
In de hoofdrol is gezien het uitzendtijdstip een succes te noemen. Op de woensdagavond was het programma regelmatig het best bekeken amusementprogramma, naast voetbal elders.

De AVRO: “We komen uit op ongeveer 1,5 miljoen kijkers. Tussen de 1,1 en 1,5 miljoen. Dat is ook het gevolg als je tegenover voetbal zit. Dan loop je dat risico. We hebben indertijd gekozen om snel terug te komen met het programma. De enige mogelijkheid daartoe was op de woensdagavond. Die mogelijkheid hebben we toen gepakt.“

De vraag is of de AVRO en andere partijen de 1,1 tot 1,5 miljoen kijkers van het programma genoeg redenen vinden om het terug te laten komen. Wordt vervolgd dus!

Extra:
- Praat mee op het forum! >>

Reageer
Zou je In de hoofdrol missen als het van de buis verdween?

Reageren