Twilight

16 november 2011 13:26 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De populaire vampierenfilm Twilight is vanavond voor het eerst op tv. De hype die eraan vooraf ging is gigantisch. Hoofdrolspeler Robert Pattinson heeft 25 bodyguards nodig, zoveel meisjes willen dat hij ze in hun nek bijt.

Stephenie Meyer was een zwaar gelovige huisvrouw en moeder van drie kleine kinderen toen ze in de nacht van 1 januari 2003 een levensechte droom had over een jonge vampier en het meisje op wie hij verliefd wordt. De volgende ochtend bleef Stephenie zich maar afvragen hoe het zou aflopen met de twee. Tussen de zwemlessen en het luiers verschonen door begon ze nog dezelfde dag aan een boek.

Bestseller
Stephenie, die nog nooit iets had geschreven, was bezig aan haar eerste bestseller. Drie maanden later stuurde ze haar boek naar vijftien uitgeverijen. Slechts één uitgeverij zag brood in het donkere liefdesverhaal tussen de 104-jarige vampier Edward en de zeventienjarige Bella. Acht jaar later heeft Stephenie Meyer wereldwijd 120 miljoen verkochte boeken op haar naam staan. Vooral meisjes tussen de twaalf en de veertien vreten de Twilight-boeken.

De eerste film
Twilight, de verfilming van Meyers eerste boek, begint in mineur voor Bella. Haar moeder heeft het plan opgevat met haar nieuwe liefde de wereld rond te reizen en Bella wordt gedumpt in een troosteloos plaatsje, waar het voornamelijk regent. Een groepje verdacht bleke, maar zeer hippe types loopt op school rond. Een van hen, Edward, valt als een blok voor Bella, en zij voor hem.

Vampier
Ze ontdekt al snel dat hij een vampier is, maar gelukkig zijn Edward en zijn familie van het keurige soort. Ze voeden zich niet met mensen-, maar met dierenbloed en hebben geen enge, lange hoektanden. Edward en Bella hebben maar één probleem: de liefde bedrijven zit er niet in; daarvan wordt Edward onberekenbaar.

25 bodyguards voor Robert Pattinson
De rest is geschiedenis. Deel 4 van de Twilight-films draait vanaf vandaag in de bioscoop en zal net als zijn voorgangers ongetwijfeld een grote hit worden. Hoofdrolspeler Robert Pattinson waant zich sinds Twilight welhaast een Beatle; hij kan nog steeds niet geloven wat hem is overkomen. Meisjes smeken hem hen in hun nek te bijten, en op filmsets heeft hij niet minder dan 25 bodyguards nodig om zijn werk te kunnen doen.

Sexy
Pattinson: „Een paar jaar geleden wilde geen vrouw met me praten. Nu zie ik er nog precies hetzelfde uit, heel onverzorgd, en vindt iedereen me ineens sexy. "

Twilight, filmpremiere, woensdag 16 november, RTL 5 20.30

Meer over