Twitter, de realityserie?

Het moet niet gekker worden. Steeds meer mensen (onder wie veel beroemdheden) hebben Twitter ontdekt: de microblogsite waarmee mensen elkaar in 140 karakters per boodschap laten weten wat ze op dat moment aan het doen zijn. Daarom wil Twitter nu nog een stapje verder gaan: een online realityserie.

Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Nou, het is volgens Twitter in ieder geval niet de bedoeling dat mensen als jij en ik - het gewone volk dus - á la YouTube filmpjes van zichzelf gaan lopen twitteren. Het gaat namelijk om de vele (internationale) celebs, politici (en hun volgers) die Twitter al helemaal hebben ontdekt.

Jacht
Twitter wil namelijk dat een select gezelschap van gewone Twitter-gebruikers in deze realityserie 'op jacht gaan' naar twitterende beroemdheden. Dus als - pak 'em beet - John Mayer een tweet plaatst over een fantastisch intiem optreden op Hawaii, dan is het de taak van de kandidaten om John en en het kleine barretje aan het strand te vinden. Een mondiale Scotland Yard meets Peking Express, zullen we maar zeggen.

Van Arnold tot Britney
Het is echter nog maar de vraag of celebs als Britney Spears, Lance Armstrong, Arnold Schwarzenegger, Mischa Barton, Demi Moore en Ashton Kutcher, dit plan van Twitter wel zien zitten.

Recht op privacy
Het verlies van het laatste beetje privacy dat deze sterren hebben, ligt natuurlijk snel voor de hand. Demi en Ashton hebben daarom al laten weten dat als deze realityserie wordt doorgezet, ze Twitter laten voor wat het is. En waar één schaap over de tweet-dam is...

Reageren