Twitter: tv-serie voor botte vader

Een gebruiker van Twitter heeft het niet bepaald slecht gedaan. De 29-jarige Justin Halpern krijgt namelijk een eigen comedyserie die is gebaseerd op zijn 'tweets'!

Justin richtte afgelopen zomer de twitterpagina 'Shit my dad says' (dingen die mijn vader zegt) op. Daarop plaatst Justin opvallende uitspraken van zijn 73-jarige vader, bij wie hij in huis woont.

Beroemd
De twitterpagina van Justin werd in korte tijd dusdanig populair, dat hij nu meer dan 700.000 followers heeft. Die mensen krijgen allemaal dagelijks een nieuwe opmerking van Justins vader voor hun kiezen, en hij krijgt iedere dag meer en meer mensen die zijn updates willen volgen. Het heeft van Justin inmiddels een heuse internet-ster gemaakt.

Brood
Daarvalt geld mee te verdienen, moet tv-zender CBS hebben gedacht. Ze benaderden Justin met een opvallend verzoek: of hij zou willen overwegen om het idee achter zijn twitterpagina om te laten zetten naar een echte comedyserie. Justin stemde toe en de rest is geschiedenis.

Will & Grace
Op dit moment zijn niemand minder dan de makers van comedyserie Will & Grace bezig met het schrijven van de verhaallijen rond Shit my dad says. En ze hebben materiaal genoeg om mee te werken.

Citaten
Op Justins twitterpagina staan nu al meer dan zeventig memorabele citaten van zijn vader. Genoeg stof dus om een verhaallijn op te baseren. En Justins vader blijkt niet de meest fijnzinnige persoon op aarde te zijn. Wat (vertaalde, want Justin is Amerikaans) citaten van zijn vader:

"De hond verveelt zich niet! Het is verdorie een hond. Het is niet zo dat dat beest ligt te wachten tot ik 'm een rubix cube geef!"

"Waarom zou ik in hemelsnaam honderd willen worden? Ik ben 73 en begin me nú al te vervelen! (...) Oh, en trouwens: er blijft geen geld voor je achter als ik er niet meer ben. Dat je het weet."

"Een litteken heeft niet dertien hechtingen! Ik zal je eens voorstellen aan ECHTE mannen met ECHTE littekens. En dan gaan we allemaal lachen om die lullige dertien hechtingen van je."

"Weet je nog dat je me vroeger belachelijk maakte omdat ik kaal werd? Nou... ik ga nu dus géén grapje maken... Dat laat ik de spiegel wel doen."

Reageren