UEFA Champions League: PAOK Saloniki - Ajax

Ajax-coach Martin Jol wilde voorafgaand aan de twee confrontaties met de tweevoudig Grieks kampioen niet afhankelijk zijn van de uitwedstrijd in de Hel van Thessaloniki.

Dat liep even anders. Eén kans hadden de Zuid-Europeanen nodig in de wedstrijd in de de Amsterdam ArenA om een 1-1 gelijkspel op het scorebord te krijgen. Daarom moet Ajax woensdag minimaal één keer scoren om kans te houden op een plek in de hoofdfase van de Champions League.

Blessures
Ajax lijkt op papier de betere club. PAOK werd twee keer landskampioen, Ajax mocht al 29 keer de schaal omhoog houden. Vorig jaar won nummer elf van de Eredivisie Heerenveen over twee duels nog van de Grieken.

Maar Ajax heeft het lastig. Zondagavond ging de bekerfinale verloren tegen landskampioen FC Twente, en tot overmaat van ramp raakten Eyong Enoh en Rasmus Lindgren tijdens die wedstrijd geblesseerd.

Scoren
Maar natuurlijk is er hoop. Wanneer Ajax wint, is het sowieso geplaatst voor de laatste voorronde. Een gelijkspel hoger dan 1-1 voldoet ook, terwijl een 1-1 stand recht geeft op een verlenging.

Hoe dan ook: Ajax moet in zien te scoren. En dat is in het Toumba-stadion niet al te makkelijk. 28.701 fans kunnen er in de veste, die vooral in zwart-wit gehuld zal zijn. Ajax gaat het moeilijk krijgen, maar de klus is lang niet onmogelijk. Scoren en niet verliezen, is het devies.

Reageren