Ugly Betty krijgt film

15 april 2010 16:53 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Als het aan de cast van Ugly Betty ligt, komt er een filmvervolg van de Amerikaanse tv-serie. Onder meer hoofdrolspeelster America Ferrera (Betty) voert daarvoor actief campagne.

Eind januari werd bekend dat de Amerikaanse tv-zender ABC na vier seizoenen stopt met de serie over het lelijke eendje. De kijkcijfers vielen tegen.

Op campagne
Actrices America Ferrera (Betty) en Ana Ortiz (Hilda) laten het er niet bij zitten en voeren momenteel campagne voor een Ugly Betty-film. De twee hebben naar verluidt meerdere gesprekken gehad met grote producenten.

America is vastbesloten
"Ik kan dit al zeggen: het is een mogelijkheid. Er komt misschien een film aan!", vertelt Ortiz tegenover de website Latina.com. "We hebben het er al vaak over gehad en America Ferrena wil het heel graag doen. Die vrouw is zo vastbesloten dat ik me niet kan voorstellen dat iets waar zij haar zinnen op zet, niet door gaat."

Ook Mark Indelicato (Justin) ziet een herleving op het grote scherm wel zitten. "Ik kwam vrij snel tot het besef dat het voorbij was en ik Justin niet meer zou spelen - tenminste voorlopig. Ik zeg: laten we een film maken!"

Het viel moeilijk
America had begin dit jaar moeite om na vier seizoenen Ugly Betty haar normale leven weer op te pakken. "Het is moeilijk voor mij om voor te stellen hoe mijn leven er nu uit gaat zien. Ik deed de afgelopen vier jaar niets anders, vijf dagen per week, tien maanden per jaar."

"Iedereen die meewerkte aan de show voelt zich er hetzelfde onder. We hebben er zo'n geluk mee gehad, dat het deel uitmaakte van ons leven. Het is spannend, maar ook triest dat het moest eindigen", zei de actrice eind januari. De kans lijkt nu groot dat America nog één keer in de huid van Betty mag kruipen.

Meer over