Uiteenlopende meningen over PowNews

PowNews, "het nieuws dat dwars, intelligent, ongecensureerd' is en de netwerkgeneratie echt boeit", aldus Powned. Alleen waren de reacties van het grootste deel van het publiek minder enthousiast.

Powned zelf omschrijft het PowNews als "Het Nieuwsuur, maar dan in één kwartier".

Het doel is om 'moederschip' Geenstijl.nl naar tv te vertalen: "In dit dagelijks live-programma krijgt de kijker het nieuws zoals hij of zij dit gewend is van GeenStijl. Maar dan wel in een traditionele nieuwssetting." Dat lijkt echter nu nog wat stroef te lopen.

Dolf Jansen
Zoals ze het zelf al zeggen: "PowNews moet emotie oproepen. Je loopt ermee weg, of je haalt je neus ervoor op. Een middenweg bestaat niet". En dat bleek dan ook uit de vele gevarieerde reacties op het PowNews van maandag 6 september.

De Twitteraars slingerden binnen no time hun hersenspinsels over het programma, in 140 tekens, de wereld in, gevolgd door een PowNews hashtag (#PowNews). Ook cabaretier Dolf Jansen liet zijn mening horen op Twitter:

Dolf_tweet

En met hem vele anderen:

David_tweet
Tweets
Mathijs_tweet

De meest populaire tweet rondom PowNews was de grap-tweet van Samir Bashara.

Samir_tweet

Op Twitter rondkijkend, kan gesteld worden dat het merendeel van de PowNews kijkende Twitteraars behoorlijk negatief was over het programma. Toch zijn er ook Twitteraars die potentie zien in PowNews. Alleen vinden zij vaak wel dat het programma zijn draai nog moet vinden.

Reageren