Uitvaart Margaret Thatcher live bij de NOS

De NOS zendt de begrafenis van de maandag overleden Britse premier Margaret Thatcher op woensdag 17 april live uit op Ned. 1.

Lady Margaret Thatcher wordt de avond voor haar uitvaart overgebracht naar het parlementsgebouw in de City of Westminster, de volgende dag vertrekt de kist met Thatcher naar de St. Clement Danes kerk in Westminster.

Ruud Lubbers

Daarna wordt ze op een door paarden getrokken kar naar St. Pauls Cathedral gebracht. In die befaamde kathedraal vindt de herdenkingsdienst plaats die zal worden bijgewoond door prominente gasten uit de hele wereld onder wie de Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip. Nederland wordt waarschijnlijk vertegenwoordigd door oud-premier Ruud Lubbers. 

Ceremoniële uitvaart

Thatcher krijgt geen officiële staatsbegrafenis, dat vond ze zelf onzin. The Iron Lady krijgt een ceremoniële uitvaart met volledige militaire eer die de Britten rond de 10 miljoen euro gaat kosten. De crematie vindt later plaats in besloten kring. 

De uitzending van de NOS begint om 10.15 en duurt tot 13.00 uur. Herman van der Zandt voorziet de plechtigheden van commentaar. 

Reageren