Uitzending Gemist 2013: SpangaS nummer 1

De Nederlandse online-kijker heeft vorig jaar bij Uitzending Gemist maar liefst 314 miljoen video's bekeken. Het populairste? Dat was jeugdserie SpangaS.

Uitzending Gemist, de terugkijkdienst van de Publieke Omroep, is afgelopen jaar met 10 procent gegroeid. In 2013 zijn maar liefst 314 miljoen video's opgevraagd via de verschillende sites en apps. 

Apple & Android

Hoewel Android ook in Nederland een groter marktaandeel heeft dan Apple, laten de cijfers opnieuw zien dat Apple-gebruikers fanatieke internetters zijn. De app voor Android is inmiddels 1,4 miljoen keer geinstalleerd op smartphones en tablets, iOS van Apple staat nu op 2 miljoen. 

De vraag is wel hoe lang dit verschil blijft bestaan, want Android loopt in op Apple (bijna 550.000 installaties in 2013 versus iets meer dan 400.000 nieuwe installaties voor Apple). 

Live tv en radio

Sinds september kan via de app ook live gekeken en geluisterd worden naar de tv- en radiokanalen van de Publieke Omroep, wat een flinke boost in het gebruik opleverde. Het afgelopen half jaar is er al 33 miljoen keer een live-stream gestart via de site (Npo.nl) en de app.

Top 10 van Uitzending Gemist in 2013

Wat waren vorig jaar dan de populairste programma's van Uitzending Gemist? Op nummer 1 opnieuw jeugdserie SpangaS, met 7,5 miljoen streams. 

Dit is de volledige top 10:

1         SpangaS
2         De Wereld Draait Door         
3         Het Klokhuis                          
4         Flikken Maastricht                 
5         Checkpoint                            
6         Wie is de Mol?                                   
7         NOS Journaal                        
8         Huisje Boompje Beestje         
9         Het Sinterklaasjournaal         
10       PowNews       

Opvallend, maar ook weer niet zo gek, is dat de helft van de top 10 bestaat uit jeugdprogramma's: SpangaS, Het Klokhuis, Checkpoint, Huisje Boompje Beestje en Het Sinterklaasjournaal. De nieuwe generatie tv-kijkers voelt zich online erg thuis.

Reageren