Undercover prinsen zoeken liefde

Komende winter zendt SBS 6 een nieuw programma uit waarin drie prinsen 'uit verre landen' undercover in Nederland leven in de hoop hier hun ware liefde te vinden. De prinsen worden gevolgd in hun zoektocht, terwijl ze als normale burgers door het leven gaan. De gevonden vrouwen worden later geconfronteerd met de echte identiteit van de prinsen en dan meegetroond naar het koninkrijk van de prins.

Onder de titel Coming to Holland: de undercover prinsen volgt de camera de prinsen terwijl ze zoeken naar een vrouw die verliefd wordt op wie ze zijn, en niet op wat ze zijn.

Verbazing
De drie delen een appartement in Amsterdam en proberen via het uitgaansleven, speeddaten en op de werkvloer een geschikte vrouw te vinden.

De camera volgt de prinsen niet alleen in hun zoektocht naar de geschikte vrouw, maar de kijker krijgt ook te zien hoe de prinsen zich verbazen over de Nederlandse gebruiken, de Nederlandse vrouwen en het gewone leven als burger.

Prinselijk fastfood
Het idee is niet geheel nieuw maar stond centraal in de in 1988 uitgebrachte film Coming to America met Eddie Murphy in de hoofdrol. Hij probeert met man en macht zijn prinselijke achtergrond en rijkdom te verbergen en wordt verliefd op de dochter van zijn manager bij een fastfoodrestaurant. De BBC zond een variant op de film eerder al als tv-format uit.

De identiteit van de deelnemende prinsen is nog niet officieel bekend.

Reageren