Underdog is American Idol 2009

Woensdagnacht kroonden de Amerikanen voor de achtste keer hun idool in de laatste uitzending van American Idol 2009. Deze keer was de 23-jarige Kris Allen diegene die in de finale de meeste stemmen kreeg. Hij won in de finale van favoriet Adam Lambert.

Vanaf vandaag is Kris' single No Boundaries te krijgen in Amerika.

Finalespektakel
De finale van American Idol was precies zoals men mag verwachten van een Amerikaanse supershow: groots en spectaculair. De maker leken kosten nog moeite gespaard te hebben.

Tijdens de grote finale traden als de Black Eyed Peas, Santana, Jason Mraz en Lionel Richie op. Ook mochten Kris en Adam duetten doen met grootheden zoals Kiss, Keith Urban en Queen.

Massaal
Voor het oog van de camera (én daarachter vele miljoenen kijkers) zongen beide finalisten nog eenmaal hun longen uit hun lijf om de stemmen binnen te halen.

Uiteindelijk kwamen er bijna 100 miljoen stemmen binnen voor de finale. Hoewel Adam Lambert, met z’n flamboyante stem en optredens, al weken getipt werd voor de titel, haalde Kris Allen uiteindelijk zonder al te veel opsmuk de prijs binnen.

Toekomst
Kris staat vooral bekend om zijn ingetogen optredens met akoestische gitaar en zwoele stem, terwijl Adam juist theatraal en druk op het podium staat. En nu is Kris dus het nieuwste idool van Amerika.

Deze zomer gaat hij met de andere kandidaten op tour en in de herfst kunnen de Amerikanen zijn complete CD in de winkel kopen.

Hieronder bij 'Extra' kun je een stukje Kris beluisteren!

Reageren