UNICEF en RTL 4 werken samen tegen hongersnood

Van zondag 14 tot en met zondag 21 november slaan UNICEF en RTL 4 wederom de handen ineen om het Nederlandse publiek in beweging te krijgen voor een betere wereld voor kinderen. Een week lang staat UNICEF centraal bij de familiezender RTL 4 en Radio 538 om de strijd aan te gaan tegen honger en ondervoeding bij kinderen.

Wereldwijd hebben ruim 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar dagelijks honger. Hun toekomst loopt gevaar. Te eenzijdige voeding in de eerste duizend dagen van het leven van deze kinderen zorgt voor een achterstand die nooit meer in te halen is.

Alle beetjes helpen
Onder het motto ‘Word UniChef’ worden kijkers en luisteraars opgeroepen ondervoeding bij kinderen te voorkomen. Door een sms naar 3040 te sturen doneer je ¤1,50 waarmee een ondervoed kind een dag gezond kan eten.

Deelnemers
De week wordt zondag 14 november afgetrapt in Life 4 You waarbij UNICEF- ambassadeurs Renate Verbaan en Nicolette van Dam te gast zijn. Vervolgens besteedt RTL Boulevard elke werkdag aandacht aan de campagne en komen bekende Nederlanders, die zich inzetten als UniChefs, zoals Jörgen Raymann voorbij.

Ook andere RTL 4-programma’s, waarbij de Nationale Postcode Loterij is betrokken, zoals Koffietijd, Kanjers Van Goud en Wat Vindt Nederland? besteden aandacht aan deze grootschalige campagne. Radio 538 zet zich ook in voor de strijd tegen honger.

1000-dagen-plan
Ondervoeding kan worden teruggedrongen met eenvoudige maatregelen. Wereldwijd bestrijdt UNICEF ondervoeding met het zogenaamde 1000-dagen-plan. Gebleken is dat juist in de eerste 1000 dagen van het leven van een kind het van belang is structureel te zorgen voor de goede voeding, de benodigde vitamines en mineralen en regelmatige controles op groei en ontwikkeling. Hiervoor heeft de organisatie veel geld nodig.

Reageren