Update: Kluun (niet meer) boos op BNN

BNN heeft naar aanleiding van het persbericht over het luisterboek van Komt een vrouw bij de dokter zijn excuses aangeboden aan Kluun. De omroep herhaalt op 21 december het hoorspel, maar volgens Kluun deed BNN alsof het om een nieuwe luisterfilm ging. En dat was niet zo.

Daarnaast stond in het bericht een citaat van Kluun uit 2008, toen het hoorspel voor het eerst zou worden uitgezonden op Radio 1. "Excuses door BNN zijn aangeboden en geaccepteerd", laat de auteur nu weten op zijn site.

Ingekort
Kluun heeft dinsdag contact gehad met de directie van BNN. "Het persbericht is ingekort door het ANP volgens BNN. Ik geloof hen."

Hij gaat verder: "BNN had overigens wel het recht om het hoorspel nogmaals uit te zenden, maar had verzuimd mede te delen dat ze het stuk juist nu weer wilden uitzenden en er een anderhalf jaar oud commentaar van mij bij hadden gepubliceerd."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oorspronkelijk bericht:

Schrijver Kluun baalt van BNN. De omroep gaat 21 december een hoorspel uitzenden van zijn (inmiddels ook verfilmde) bestseller Komt een vrouw bij de dokter. BNN zou dit hebben aangekondigd zonder Kluun ervan op de hoogte te hebben gesteld.

In het persbericht stond dat het hier om een nieuw luisterboek gaat en dat klopt niet, aldus Kluun op zijn site.

"Ik begrijp dat BNN graag meerijdt op het succes van de film van Reinout Oerlemans en de media-aandacht, maar het is misleidend om de indruk te wekken dat het allemaal nieuw is."

Geen goed idee
De auteur benadrukt dat hij de uitzending van dit hoorspel geen goed idee vindt, zoals in het persbericht werd vermeld. "En het is al helemaal misleidend dat ik op dit moment met alle aandacht rond film en boek, ook het even heruitzenden van een hoorspel wel een goed idee vind.(...) Een goed stuk, daar niet van, maar daar had het wat mij betreft bij moeten blijven."

Radio 1
In het hoorspel van BNN worden de rollen uit Komt een vrouw bij de dokter vertolkt door Sophie Hilbrand (Carmen), Antonie Kamerling (Stijn) en Georgina Verbaan (Roos). Het luisterboek zal - dus zónder de steun van Kluun - 21 december vanaf 20.00 uur te horen zijn op Radio 1.

Reageren