Update: Move like Michael Jackson-prijs is zeker

Jermaine Jackson spreekt de berichten dat het herinneringsconcert voor Michael Jackson niet doorgaat, tegen. De broer van de poplegende gaat er alles aan doen om het evenement door te laten gaan.

Dat meldt Shownieuws maandag. De winnaar van Move like Michael Jackson zal hoe dan ook in juli 2010 optreden tijdens het tributeconcert.

Verklaring
In een verklaring laat het management van Jermaine Jackson aan SBS weten dat hij ontzettend uitkijkt naar het concert en de winnaar die daar zal optreden.

Hoe hij het evenement gaat realiseren is nog niet bekend: meer details zullen in het nieuwe jaar bekend worden gemaakt.

---

Move like Michael Jackson-prijs onzeker (eerder bericht)

Het zit SBS niet mee: de zender moet hoogstwaarschijnlijk een andere hoofdprijs gaan verzinnen voor de winnaar van Move like Michael Jackson. Het officiƫle memorial-concert, waar de beste imitator van 'the king of pop' zou optreden, gaat mogelijk niet door.


Het Oostenrijkse bedrijf World Awards Media, die het tributeconcert organiseerde, is namelijk failliet verklaard. De hoofdprijs van de nieuwe SBS 6-show Move Like Michael Jackson kan hierdoor niet vergeven worden.

B-sterren
Eerder trokken Mary J. Blige, Chris Brown en Nathalie Cole zich terug, nadat ze in de media werden afgeschilderd als B-sterren. Mede doordat deze artiesten afhaakten, bleef de kaartverkoop achter bij de verwachtingen.

Alternatief
Het initiatief voor het herdenkingsconcert kwam van Michaels broer Jermaine. Het is nog niet bekend of hij het concert op een andere manier wil laten doorgaan. Volgens een woordvoerder van SBS wacht de zender op zijn verdere stappen: "Wij hebben nog nergens officieel bevestigd gekregen dat het concert is afgelast. Mocht dat wel gebeuren, dan zullen we kijken naar een passend alternatief."

BBC
De Britse variant van het programma, die zondagavond voor het laatst te zien is op BBC, heeft dezelfde hoofdprijs in petto. Het is nog niet bekend hoe deze zender het probleem gaat oplossen.

Reageren