Update Totale leegloop bij American Idol

15 juli 2012 10:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De jury van American Idol ondergaat een fikse aderlating. Na Steven Tyler keert ook Jennifer Lopez niet terug bij de talentenjacht.

Met het vertrek van Steven en Jennifer blijft alleen Randy Jackson, jurylid van het eerste uur, over achter de desk. Maar er gaan geruchten dat ook ook zijn positie niet zeker is.

Niet te combineren
In het radioprogramma van Ryan Seacrest, tevens de presentator van American Idol, vertelde Jennifer hoe ze tot haar besluit gekomen was. "De tijd is voor mij gekomen is om verder te gaan met de dingen die ik in de wacht gezet heb voor Idols". Daarmee doelt J.Lo op haar eigen zangcarrière en haar loopbaan als actrice. "Idols was eerst nog wel te combineren met muziek en acteren, maar het werd het na verloop van tijd steeds lastiger. Zeker met de kinderen erbij werd het me te veel”, aldus Jennifer.

"Te duur"
Maar volgens de Amerikaanse site RadarOnline is het vertrek van Jennifer en Steven allesbehalve vrijwillig, ze bleken namelijk te duur. De kijkcijfers van Idols vielen dit seizoen erg tegen. De show bracht fiks minder reclameopbrengsten binnen, terwijl de salariseisen van de jury maar bleven stijgen. Zo vond La Lopez dat 2 miljoen salarisverhoging wel op z'n plek was bovenop haar huidige loon van 15 miljoen. 

Mariah Carey
Wie de lege juryplekken op gaan vullen, is nog niet bekend, maar de programmamakers en omroep FOX zouden al in onderhandeling zijn met Kanye West, Mary J. Blige en Mariah Carey. Saillant detail is wel dat Mariah's man Nick Cannon voor zender NBC de talentenjacht America's Got Talent presenteert.

Meer over