Uri Geller-mentalist geschrapt

Het SBS-programma De nieuwe Uri Geller is met duidelijk ingrijpen aan een schandaaltje ontsnapt. Metalist Hayashi is van deelname van het programma geschrapt nadat uitkwam dat hij dubieuze contacten zou onderhouden met een minderjarig meisje.

SBS kreeg eind vorig jaar van de moeder van het meisje te horen dat Hayashi via Hyves en per telefoon contact met haar dochter zou onderhouden. De berichten zouden seksuele ladingen hebben.

Geen tijd
In eerdere berichten heeft Hayashi toegegeven dat hij contact had met meisje. Onduidelijk was echter of dat ook de reden van zijn afwezigheid in het nieuwe seizoen van 'Uri Geller' is.

Hayashi zélf zei dat hij geen tijd had om zijn medewerking aan het programma te verlenen.

Verbroken
SBS zegt nu echter in een officiële verklaring:

"Eind vorig jaar kregen wij bericht van een bezorgde mevrouw die meldde dat haar dochter via Hyves en per telefoon meerdere malen was benaderd door Hayashi. Deze contacten hadden een seksuele lading en werden als ongepast ervaren. SBS heeft Hayashi om opheldering gevraagd, maar was na deze gesprekken niet geheel overtuigd van zijn onschuld. Daarop hebben wij onmiddellijk alle banden met Hayashi verbroken met als gevolg dat hij geen deel uitmaakt (van de jury) van het derde seizoen van De Nieuwe Uri Geller."

En daarmee is voor SBS de kous af.

Reageren