Uri Geller voorspelt Lotto (+ update)

De uitzending van De nieuwe Uri Geller draait vanavond om het grote geld, zo meldt SBS. Mentalist Uri Geller zal de winnende getallen van de wekelijkse Lotto-trekking van aanstaande zaterdag voorspellen. De jackpot staat momenteel op 20,5 miljoen euro. Update 15-03-2010: Uri's voorspelling is niet uitgezonden...

Zelfs de wereldberoemde Uri draait er niet zomaar zijn hand voor om. "Na het stopzetten van de Big Ben, richt Uri zich nu dus op een grootse stunt die heel Nederland zal verbazen. Een grote uitdaging, want Uri heeft dit nog nooit eerder gedaan en hij is dan ook erg zenuwachtig."

De oude Uri Geller
Hoe Uri zijn voorspelling doet, kunt u vrijdag zien tijdens een nieuwe aflevering van het SBS 6-programma De nieuwe Uri Geller (20:30 uur). De Lotto-trekking is zaterdag om 19:55 uur op dezelfde zender.

Update 15-03-2010:
Lotto-voorspelling ging niet door

Vrijdagavond heeft Uri Geller alsnog geen Lotto-uitslag voorspeld. De loterij vond zijn plannen geen goed idee en zou ingegrepen hebben.


Ondanks zijn gave wist Geller zelf niet precies waarom zijn voorspelling niet werd uitgezonden: "Het kan zijn dat Lotto niet wil dat mentale krachten worden gebruikt, omdat het een kansspel is", zo zei de helderziende in een gesprek met De Telegraaf.

Hij houdt het zelf dan ook bij giswerk: "SBS zendt het uit, misschien dat mensen dan zouden denken dat het doorgestoken kaart zou zijn. Of de Lotto wil niet dat ik Nederland leer hoe ze hun krachten kunnen gebruiken.“

"Ik ben echt teleurgesteld. Het is iets wat ik nooit eerder heb gedaan en ik had een heel goed gevoel. Ik kan niet garanderen dat het zou lukken, misschien had ik een paar nummers goed gehad."

Promotiestunt
Op internet is lauw gereageerd op de situatie. Velen denken dat het gaat om een promotiestunt voor het programma van Geller.

Reageren