Vaakst gedownloade serie van dit moment: opnieuw Game of Thrones

23 juni 2013 16:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Seizoen 3 is net uitgezonden, dus het is logisch dat Game of Thrones alweer de vaakst gedownloade tv-serie is. Wat staat er nog meer in de Top 10?

Vorig jaar was de populaire fantasyserie Game of Thrones al de vaakst gedownloade tv-serie van internet, dit jaar is dat weer het geval. Logisch, want seizoen 3 is zojuist uitgezonden en wereldwijd zijn er heel wat fans die bij willen blijven.

Illegaal downloaden is een compliment

De Amerikaanse tv-zender HBO verdient er op het eerste gezicht niets aan, maar toch vinden ze deze toppositie in de download-charts wel een compliment. Ze denken er zelfs aan te verdienen. Zie het als een soort reclame op de internationale tv-markt. Game of Thrones is overduidelijk zo hot, dat veel tv-kanalen de serie uit willen zenden. En daarbij trekt de ongekende buzz ook nieuwe klanten voor het abonnekanaal zelf.

Top 10 downloads tv-series voorjaar 2013

Game of Thrones zit nog stevig op de troon van illegale downloads, maar wat was deze lente nog meer populair? TorrentFreak.com publiceerde een Top 10, de getallen zijn per aflevering. 

1. Game of Thrones - 5,2 miljoen
2. The Big Bang Theory - 2,9 miljoen
3. How I Met Your Mother - 2,85 miljoen
4. The Walking Dead
- 2,7 miljoen
5. Hannibal
- 2,1 miljoen
6. Vikings -
1,9 miljoen
7. Arrow
- 1,85 miljoen
8. The Vampire Diaries
- 1,8 miljoen
9. Modern Family
- 1,75 miljoen
10. Revenge
- 1,7 miljoen

De downloadcijfers van Game of Thrones liggen meer dan 30 procent hoger in vergelijking met vorig jaar.

Bovenstaande cijfers gelden alleen voor het BitTorrent-netwerk, dus de werkelijke download-getallen liggen nog hoger, ook omdat het streamen niet meegeteld kan worden. Het is onwaarschijnlijk dat de volgorde van de Top 10 verandert bij een uitgebreidere telling.

Nieuwkomers in de Top 10

Dit voorjaar waren er slechts drie nieuwe shows populair genoeg om in de Top 10 door te dringen: het bloederige Hannibal, het stoere Vikings en de nu al door Veronica uitgezonden Arrow.

Nog een record voor Game of Thrones

Na de uitzending van de finale van seizoen 3 brak Game of Thrones trouwens nog een record: meer dan 170.000 mensen deelden tegelijkertijd hetzelfde bestand van de 10de aflevering. 

Voor de liefhebbers: hier is de top 10 van vaakst gedownloade series van 2011.

Meer over