Vaarwel Ella Snoep (82)

25 Mei 2009 17:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Zondag heeft acterend Nederland afscheid moeten nemen van de 82-jarige Ella Snoep. De kleindochter van Ella liet maandag aan RTL Boulevard weten dat de actrice in het Flevoziekenhuis in Almere is overleden.

Ella werd op 65-jarige leeftijd bekend dankzij de populaire dramaserie Vrouwenvleugel, waarin ze de rol van Jantje Kruimel speelde. Ook haar rol als Hella in het Zonnetje in huis zal veel mensen nog bijstaan.

Verward
Andere series waar je Ella misschien van kent, zijn Medisch centrum west, Kees & co en Baantjer. Ella werd vaak verward met de gelijknamige schrijfster en poppenspeelster.

Vrouwenvleugel
In Vrouwenvleugel belandde Ella als Jantje in de vrouwengevangenis, nadat ze haar man voor de trein had geduwd. Opvallend aan de Nederlandse serie was dat het de eerste serie was waarin een lesbienne (Beatrix Meulman) speelde. De serie was een groot succes en werd in 1994 bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

Ademhalingsproblemen
Ella kon al een tijdje niet goed meer ademen, omdat ze last had van vocht in haar longen. Ze heeft het eigenlijk heel lang volgehouden: haar familie dacht dat ze eerder afscheid van haar moesten nemen. Maar tot hun verbazing knapte Ella steeds weer op. "Ze had een mooi leven en is zonder pijn overleden," vertelde de kleindochter van Ella aan RTL Boulevard.

De begrafenis van Ella zal in de loop van deze week plaatsvinden in Almere. Of de plechtigheid openbaar is, is nog niet bekend.