Valerio: 'Ik deed maar wat'

Met drie jaar TMF-ervaring, kiest presentator Valerio Zeno (24) voor de volgende, logische stap in zijn carrière: een baan bij BNN. Wat minder voor de hand liggend is zijn eerste klus: een gastrol in ONM, waarin hij vanaf vanavond vijf weken is te zien. Wij voelden Valerio aan de tand.

Na je eerste acteerervaring in de film Alles is Liefde, zei je over acteren: ''Ik dééd maar wat.''

''Klopt. En nu acteer ik toch weer, maar dat komt door de rol. In ONM ben ik dierenarts David, een slome duikelaar. In hem kan ik me meer inleven dan in Daniël, die ik in Alles is Liefde speelde. Daarbij wilde ik heel graag meemaken hoe het er bij een soap aan toe zou gaan.”

En, hoe is deze ervaring je bevallen?

''Het was weer erg leerzaam. Maar het is een feit: ik ben echt, écht geen acteur. Wanneer ik thuis voor de spiegel mijn teksten repeteer, denk ik nog: dat ziet er wel goed uit. Maar zodra ik voor de camera sta, lijkt het in niets op wat ik heb geoefend. De sfeer bij ONM is gelukkig zo goed en de acteurs zijn zo leuk, dat de druk van het acteren gaandeweg wel minder werd. Ik merk wel dat ik me als ‘acteur’ op mijn gemak moet voelen, anders geneer ik me teveel.”

Is dit je laatste acteerklus?

''Na Alles is Liefde zei ik al dat ik nooit meer zou acteren. Ik heb nu wel geleerd dat ik nooit meer nooit moet zeggen. Maar ik kan wel zeggen dat het niet snel meer zal gebeuren. Wat ik wél zou willen – ik blijf een jongen – is om een stoere vent te spelen die regelmatig de camera in kijkt om met het publiek te praten. Zoals in Saved by the bell.”

Waarschijnlijk kennen niet alle BNN-kijkers je van TMF. Het eerste wat zij van jou zien is je aandeel in ONM...

''En dat is een rol. Ik wil het publiek dus zo snel mogelijk laten zien wie Valerio is.''

Maar dat duurt nog wel een tijdje. Vertel eens: wie is Valerio eigenlijk?

''Ehm... Ik zou zeggen: ik ben eerlijk, aardig, een uitslover en een droogkloot. Denk ik...''

Reageren