Van Basten naar SBS 6

Woensdagavond (vanavond) debuteert voormalig bondscoach Marco van Basten als voetbalanalist bij SBS 6. De voetbalkenner bespreekt samen met Ronald Koeman en presentator Jan Joost van Gangelen de interland Nederland – Oostenrijk.

Marco versterkt daarmee een toch al uitgebreid team; Hans Kraay jr. staat traditioneel weer langs de lijn om de spelers te interviewen en het commentaar komt van sportverslaggever Leo Oldenburger.

Ontwikkelingen
De heren hebben samen genoeg te bespreken. De oefenwedstrijd van woensdagavond is de generale repetitie voor het kwalificatieduel tegen Hongarije op 25 maart aanstaande.

Bondscoach Bert van Marwijk kan nog niet beschikken over Arjen Robben, die onlangs na maanden blessureleed zijn rentree op de voetbalvelden maken, en ook de rentree van Nigel de Jong laat door een blessure nog even op zich wachten. Van der Vaart liep dit weekend in de Engelse competitie een kuitblessure op en meldde zich op het laatste moment af. Wel kan de bondscoach weer een beroep doen op de herstelde Wesley Sneijder en Joris Mathijsen. Kevin Strootman maakt in de competitie veel indruk bij zijn nieuwe werkgever FC Utrecht en dat is ook de bondscoach niet ontgaan. Na acht wedstrijden voor Jong Oranje mag hij nu zijn debuut maken in het eerste tegen de organisator van het EK 2008.

De SBS 6 Sport Oefeninterland Nederland – Oostenrijk met het debuut van Marco van Basten als analist is woensdagavond vanaf 19.55 uur te zien op SBS 6.

Reageren