“Van Gogh-serie belediging voor hele familie”

11 september 2012 11:46 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Johan van Gogh, vader van de vermoorde Theo van Gogh, heeft kritiek op de nog te verschijnen serie ‘Een Huis Voor Vincent’.

De erfgenaam van Van Gogh noemt het EO-programma “stemmingmakerij” in een interview met het AD. Hij is het niet eens met de manier waarop acteur Jeroen Krabbé een van de Van Gogh-familieleden neerzet.

Kritiek op Krabbé

Jeroen Krabbé speelt de vader van Vincent Willem van Gogh, het neefje van de beroemde schilder en tevens hoofdrolspeler in de serie. "Het ergste vind ik dat Krabbé hem gaat neerzetten als iemand die probeerde Van Goghs schilderijen te verkwanselen in Parijs”, aldus Johan van Gogh.

Barry Atsma

Een Huis Voor Vincent draait om Vincent Willen van Gogh, hij vertelt het leven van zijn oom aan de hand van brieven, tekeningen en schilderijen. De schilder zelf wordt neergezet door Barry Atsma.

Research

De EO reageerde verontwaardigd op het commentaar. “Wij hebben Vincent van Gogh en zijn neef Vincent Willem niet gekend. Natuurlijk is het dus ietwat gedramatiseerd. We zijn voor research wel langsgegaan bij Van Goghs erven, via het Van Gogh Museum,” zo meldt Jacomien Nijhof, eindredacteur Drama bij de zender. “Ook hebben we geprobeerd Johan van Gogh te spreken, maar die wilde dat niet.”

Volgend jaar

Een Huis Voor Vincent verschijnt begin volgend jaar op de buis. De regie wordt vertolkt door Pim van Hoeve.

Meer over