Van hier tot Hollywood: deel 1

De zomer is voor de diehard seriefan een flinke beproeving. Zenders gaan in deze periode afleveringen herhalen of nog erger: zenden de serie helemaal niet uit. Balen! Gelukkig zijn wij er nog, want ook al kunnen we er niet voor zorgen dat je favoriete series gewoon doorlopen, we houden je wel up to date over het laatste nieuws uit Amerika. Met deze week: CSI en Lost.

Amerikaanse fans hoopten het er al op: zou Sara Sidle’s vertrek in CSI echt definitief zijn of zat er nog een terugkeer in? Hoewel het wel even erop leek toen het geliefde personage van Jorja Fox haar biezen pakte en het team van Grissom (William Petersen) gedag zei, blijkt nu dat Sara al snel weer haar weg terugvindt naar Las Vegas.

Uitgezwaaid
Sara is namelijk in (in ieder geval) één aflevering van het nieuwe seizoen te zien. Tot grote vreugde van de fans, én Jorja. “Het is grappig: was ik net op een ontzettend lieve manier door al mijn CSI-collega’s uitgezwaaid, kom ik alweer terug! Ik wist wel dat Sara nog niet klaar was met haar werk en Grissom, maar dat het al zo snel zou zijn, dat had ik nooit verwacht.”

Intensief
Het lijkt er dus op dat Jorja wel oren heeft naar een langer verblijf bij CSI. Opvallend, want in een interview vlak na haar vertrek verkondigde ze nog heel stellig genoeg te hebben van de serie. “Het is een hele intensieve plek om te werken. Veel verhaallijnen lopen niet goed af. Daar moet ik gewoon even tussenuit.”

Dood
Ook in Lost kan er in het komende seizoen sprake zijn van een terugkerend gezicht. En dat terwijl we Libby (Cynthia Watros) vorig seizoen ook al een keer hebben gezien. Best knap als je bedenkt dat ze al sinds het tweede seizoen hartstikke dood is!

Nachtmerrie
Libby verscheen in het vierde seizoen twee keer aan Michael (die haar in het tweede seizoen doodschoot): een keer in een nachtmerrie als zijn verpleegster en een keer toen hij op het vrachtschip met explosieven aan de gang ging.

Inrichting
Nu weten we inmiddels ook dat Michael in de seizoensfinale met boot en al de lucht in ging, dus je zou zeggen dat Libby niets meer op het eiland te zoeken heeft. Of misschien toch wel? “Een hoop mensen zijn naar me toegekomen met vragen”, vertelt Cynthia aan TVGuide. “Wat deed Libby daar? En hoe zit nou met Hurley? Fans willen nu toch wel eens weten waarom ze in die psychiatrische inrichting zat.”

Retourtje Hawaii
Of de makers er ook zo over denken weet je natuurlijk nooit, maar bij een serie als Lost is inmiddels wel bewezen dat niets onmogelijk is. Cynthia ziet een extra retourtje Hawaii in ieder geval wel zitten. “Het is een droomplek om te mogen wonen en werken, maar ik mis vooral het contact met de crew en andere acteurs. Het is echt een geweldige groep!”

Alles lezen over Lost? Check onze programmapagina!
Wil je meer weten over CSI? Kijk dan op de speciale programmapagina.

Reageren