Van Jakhals naar blote mannen

We kennen hem vooral als de stevige Jakhals die niet op z'n mondje gevallen is. Maar Frank Evenblij wil meer laten zien. In Bloot, zweet en banen (vanaf vanavond op tv) helpt hij mannen - op zijn manier - aan een baan.

Het concept: zes werkloze mannen worden omgetoverd in zelfverzekerde strippers. Het is de eerste keer dat Jakhals Frank een programma in z'n eentje presenteert. Eng? "Nee. Ik ben het door de Jakhalzen gewend om gesprekken te voeren waar camera's bij zijn, dus ik voel me als een vis in het water. Tuurlijk is het eng omdat je niet weet wat het gaat worden, er kan ook heel veel kritiek op komen."

Spannend
"Ergens voelt het ook wel lekker om te opereren in de luwte van de zomer waar je niet weet hoeveel kijkers je gaat trekken. Dat wordt nog spannend, maar in principe is het een beetje hetzelfde als de Jakhalzen, alleen het duurt wat langer. En ik vind het idee heel goed dus het moet niet aan mij liggen als het een slecht programma wordt."

Aandacht
De presentator zou zelf niet snel voor een programma uit de kleren gaan, maar over vrouwelijke aandacht heeft hij niets te klagen. Al zit hij daar niet altijd op te wachten. "Als ik 's avonds met iemand zit te praten in de kroeg vind ik het heel a-relaxed als er de hele tijd naar me geroepen wordt. Of dat ze met een telefoon vlak voor je neus een foto maken. Ze denken altijd dat ik dat soort dingen wel leuk vind. Terwijl ik denk: flikker op, laat me met rust."

Anouk
Maar voor goede interviews is Frank Evenblij altijd te porren. "Ik voel me bij de Jakhalzen het meest op m'n gemak als ik een goed gesprek heb, als ik er iets uit heb gekregen. De laatste bij wie ik dat gevoel had, is Anouk. Ze is eigenlijk een tyfuswijf, maar ze accepteerde alles wat ik zei. Als ze had gezegd: 'wie ben jij met je grote bek' en ze was weggelopen, tsja, dan had ik ook televisie gehad. Maar ik ga voor het positieve. Er was een klik tussen ons. Het was alsof ik haar al jaren kende. Ik was naderhand helemaal verliefd op haar. En toen bleek drie dagen later ook nog dat ze in scheiding lag! Ik heb haar meteen gebeld."

Ambities
De populairste Jakhals wil lekker blijven doen waar hij mee bezig is. "Ik heb niet een droom, wat ik nu doe wil ik verder ontwikkelen. Ik had bijvoorbeeld tijdens het EK wel gedetacheerd willen worden om grappige filmpjes te maken in het programma van Jack van Gelder. Dat idee is ver gekomen, maar toen kwam Bloot, zweet en banen. Ik zag daarin een filmpje van Ruben Nicolai, wat echt dieptreurig was. Echt een slecht filmpje. Dan denk ik: had mij ernaar toe gestuurd. Ik ben zo gewend om iets goeds te maken van een kort filmpje. En volgens mij is daar een markt voor die ik de komende jaren nog kan benutten."

Meer over Frank Evenblij en zijn programma in Televizier.

Reageren