Van Shaffy tot Piaf

''Ik ben niet gehuldigd als artiest, maar bekroond als mens.'' Dat zei Liesbeth List toen ze in 2002 een koninklijke onderscheiding kreeg, na afloop van haar laatste voorstelling van Van Shaffy tot Piaf in Theater Carré.

Ze werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontving het lintje in het bijzijn van Ramses Shaffy, die enige weken daarvoor diezelfde onderscheiding had gekregen.

Gouden duo
Liesbeth List en Ramses Shaffy hebben een lange geschiedenis samen. In 1962 komen ze voor het eerst met elkaar in contact en na een moeizame start blijkt dat ze zijn voorbestemd om een intensieve samenwerking aan te gaan. Het duet Pastorale wordt in 1969 een grote hit en ook Aan de andere kant van de heuvel uit 1973 is nog steeds een klassieker.

Solo-succes
Maar Liesbeth doet ook veel solo en stond in 1999 op de planken met Piaf, de musical , ze won er de Johnny Kraaykamp Musical Award voor én tourt er momenteel weer meer door het land. In de jubileumvoorstelling Van Shaffy tot Piaf, vannacht te zien op Ned. 2, zingt ze chansons van Edith Piaf en Ramses Shaffy.

Reageren