Van Velzen stopt als coach bij The Voice of Holland

4 Januari 2013 17:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na Nick & Simon vindt ook Roel van Velzen het welletjes. Hij is er in het volgende seizoen van The Voice niet meer bij.

"Ik ben zeer trots op wat ‘The Voice of Holland’ inmiddels is: een prachtige springplank voor talent en een vermakelijk maar serieus muziekprogramma", zegt de zanger die tevreden terugkijkt op zijn Voice-avontuur. Toch gooit hij het bijltje erbij neer: "In april hoop ik voor de tweede keer vader te worden en in het najaar komt er een reprise van 'The Rush Of Life'-theatertour, daar wil ik mij nu volledig op concentreren, ik voel dat het tijd is om het stokje over te dragen."

Opvolger

"Ik heb heel veel voldoening gehaald uit het coachen van de talenten, maar dat is ook een zeer arbeidsintensief proces", vertelt Van Velzen, die in het eerste seizoen Ben Sauners naar de winst coachte. Hij zou dan ook een goede opvolger kunnen zijn, hoewel daarover nog niets bekend is. Wat wel vast staat, is dat er nu twee rode stoelen leegstaan voor het vierde seizoen, nadat Nick & Simon er al eerder de brui aan gaven. 

Passie

Wie weet zien we Roel binnenkort terug op de buis, waar hij het naar eigen zeggen erg naar zijn zin had. "Het maken van TV is mij erg goed bevallen en smaakt naar meer, daar gaan we komend jaar over nadenken." Maar voorlopig nog niet, want Van Velzen is een muzikant in hart en nieren: "mijn grootste passie blijft het maken van muziek.”

Meer over