Vanavond op Nederland 2: Upstairs Downstairs

In de jaren '70 werd de serie Upstairs Downstairs voor het eerst uitgezonden op de BBC. Zo'n veertig jaar later is het tijd om de serie in een nieuw jasje te steken.

Van 1971 tot 1975 zond de BCC de dramaserie Upstairs Downstairs uit. In Nederland werd de serie uitgezonden onder de naam De Familie Bellamy. In 2010 stak de BBC de serie in een nieuw jasje en ook dit keer wordt de serie weer in Nederland uitgezonden. Anno 2013 kan dat gewoon onder de naam Upstairs Downstairs. De NCRV zendt vanavond het vervolg uit.

De aflevering van vanavond

Het is september 1938. De Britse dramaserie werpt de Tweede Wereldoorlog zijn schaduw vooruit. Sir Hallam Holland (Ed Stoppard, foto) is betrokken bij de onderhandelingen tussen premier Winston Churchill en Adolf Hitler. Hij adviseert om de nazileider het mes op de keel te zetten, maar Churchill wil Hitler mild stemmen.

Lady Agnes, zijn vrouw, is intussen bevallen van hun tweede kind. Na de dood van Hallams moeder trekt tante Blanche bij de familie in, een rol van Alex Kingston (bekend als dokter Elizabeth uit ER). De nieuwe hulp in de huishouding, Beryl, laat een frisse wind waaien door het herenhuis op Eaton Place 165.

Reageren