Vanavond weer de vrijdagavond kijkcijferstrijd

1 maart 2013 14:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond barst opnieuw de strijd om de kijkcijfers los. Flikken Maastricht, Everybody Dance Now en Vliegende Hollanders zijn in de running voor de hoofdprijs.

Vorige week werd de kijkoorlog met gemak gewonnen door Flikken Maastricht dat met 1,7 miljoen kijkers goed scoorde. Everybody Dance Now was met 1,4 miljoen volgers goed voor de 2e plek. De derde plek was weggelegd voor Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. Het programma waarin BN’ers van een metershoge schans springen wist 1,1 miljoen mensen te boeien.

Flikken Maastricht op 1

Waarschijnlijk zal het populaire Flikken Maastricht er weer met de eerste plaats vandoor gaan. Het programma scoorde immers vorig seizoen ook al zo goed en de vaste fans blijven de serie vast en zeker trouw. Everybody Dance Now en Vliegende Hollanders strijden dus om de 2e plek.

Geen echte verliezers

Vorige week waren er geen echte verliezers, Everybody Dance Now scoorde boven verwachting, presentatrice Chantal Janzen had namelijk gegokt op 1 miljoen volgers. Zenderbaas Remko van Westerloo was op zijn beurt verguld met de 1,1 miljoen kijkers voor zijn in zwaar weer verkerende SBS 6.

SBS6 zet de aanval in

Maar natuurlijk willen de zenders allemaal meer. SBS6 stuurt vanavond Lange Frans, Koert-Jan de Bruijn, Geert Hoes, Dean Saunders, Ingrid Jansen, Robert Schoemacher, Emile Ratelband, Robin Zijlstra en zangeres Shary-ann de ring in. “We zijn blij met dit zeer vrolijke en verrassende programma en kijken uit naar de spectaculaire tweede aflevering van vanavond en natuurlijk de finale op 8 maart”, aldus Remko van Westerloo.

Jonge talenten en een freakshow op RTL 4

Op de website van RTL 4 staan al wat voorproefjes van de tweede aflevering van Everybody Dance Now. Zo is er Sterre, een meisje van 7 dat ballet danst, Silvie en Destiny, 2 jonge meiden die een heel apart stuk opvoeren genaamd Art2Move en er komt een mannelijke buikdanser voorbij.

Meer over