VARA boos op Zaterdagavondshow

De VARA is boos op de Zaterdagavondshow Met Marc-Marie En Beau. De show lijkt volgens de omroep teveel op Mooi! Weer De Leeuw, het programma waar de show openlijk op gebaseerd is.

De publieke omroep overweegt nu stappen tegen SBS en de Zaterdagavondshow.

Saillant
"Wij kijken op dit moment goed naar hoe het programma zich ontwikkelt en dat betekent ook dat als het echt teveel en te precies gelijkend is op Mooi! Weer De Leeuw, dat wij daar wel iets aan moeten doen", laat VARA-programmadirecteur Frans Klein weten.

Saillant detail: de Zaterdagavondshow wordt geproduceerd door niemand minder dan Paul de Leeuw. "Ik spreek Paul zo vaak dat dit natuurlijk ook niet onbesproken is geweest", zegt Klein.

Moreel recht
Hij gaat verder: "“Paul en zijn productiemaatschappij vinden oprecht dat zij een ander programma maken dan Mooi! Weer De Leeuw en voor een deel denken wij daar anders over."

Toch wil Klein niet zomaar naar de rechter stappen. "Als je de gang naar de rechter maakt, word je vaak in het ongelijk gesteld. Dus je moet wel heel goed kijken en verstandig handelen voordat je zoiets doet. Je kunt misschien wel moreel in je recht staan, maar dat wil niet zeggen dat het juridisch ook zo is", besluit hij.

Reageren