Vara en Veronica ruzieën

Een vermeend scoopje van Veronica magazine is niet in goede aarde gevallen bij de Vara. Het magazine bracht vorige week het nieuws dat Matthijs van Nieuwkerk eigenlijk het geflopte De zomer draait door zou gaan presenteren, maar dat dit op het laatste moment niet doorging omdat Matthijs een vakantie had gepland. Daarop moest de Vara hals over kop andere presentatoren zoeken, en dat werd het dramatische trio Art Rooijakkers, Waldemar Torenstra en Froukje Jansen.

De zomer draait door (DZDD) gold als vervanging van De wereld draait door (DWDD). De Vara ontkent echter dat het verhaal van Veronica magazine waar zou zijn.

Volgens de omroep was DZDD altijd al bedoeld als 'leerschool' voor nieuw talent, en dus zou er nooit sprake van zijn geweest dat Matthijs het programma zou presenteren.

Roek Lips
Peter Constant, hoofdredacteur van Veronica magazine, geeft deze week tekst en uitleg bij het nieuwtje. Veronica magazine zou het nieuws te horen hebben gekregen van Roek Lips, de netmanager van Nederland 3, waar DZDD door werd uitgezonden.

Roek zou tegen Constant verteld hebben dat Matthijs degene was die DZDD ging presenteren. Daarna zou Matthijs' vakantie roet in het eten gegooid hebben.

Continuïteit
Maar zo zou het dus helemaal niet zijn gegaan, als we de Vara en Roek mogen geloven. In de Volkskrant zei Roek: "Ik heb absoluut niet gezegd dat Matthijs van Nieuwkerk De zomer draait door zou gaan doen. Ik heb aan de Vara gevraagd of De wereld draait door langer kon doorgaan."

Toen dat niet kon, koos hij voor DZDD, omdat dat programma in opzet veel leek op DWDD en dus continuïteit op Nederland 3 kon garanderen.

Boze Vara
De Vara is vooral boos dat Veronica magazine geen hoor en wederhoor heeft toegepast. Als 'straf' werkt de omroep nu niet mee aan een artikel van Veronica magazine over de tafelheren van DWDD. Hoe erg Veronica dat precies vindt, is niet bekend.

Reageren