"VARA ontslaat schrijver Haye van der Heyden wegens PVV-steun"

Schrijver Haye van der Heyden, bekend van Kinderen Geen Bezwaar, beweert dat de VARA hem ontsloeg toen hij zich positief in media had uitgelaten over de PVV.

Haye van der Heyden schreef vorig jaar zomer een tweetal opiniestukken in de Volkskrant waarin hij indirect een betoog hield voor het nut van de PVV en Geert Wilders.

Wegens gedachtengoed geweigerd

De twee artikelen zorgden voor de nodige ophef, maar daar bleef het niet bij, zo onthulde Van der Heyden deze week in een derde opiniestuk. Daags na de publicaties werd de schrijver van de hitserie Kinderen Geen Bezwaar ontboden bij de VARA-directie voor een gesprek waarin al snel duidelijk werd dat de omroep niet verder wilde met Van der Heyden vanwege zijn gedachtengoed.

Mening niet verbergen

In het AD verklaart Van der Heyden: “Ik waardeer het dat de VARA zo dapper was om dit duidelijk te maken. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om de samenwerking met iemand te verbreken zonder de ware reden te geven (...) maar ik ga mijn mening niet verbergen. Ik wil mezelf wel elke ochtend in de spiegel kunnen aankijken. Bovendien is de PVV geen extreem rechtse partij. Bepaalde opvattingen van deze partij over bijvoorbeeld de economische verhoudingen zouden een omroep als de VARA moeten aanspreken.”

In een reactie laat de VARA weten dat het stoppen van Van der Heydens succesvolle comedyserie Kinderen Geen Bezwaar volledig losstaat van dit incident. 

Reageren