VARA viert 85-jarig jubileum

De VARA bestaat sinds 1 november 85 jaar. Om te laten zien dat ze met haar tijd is meegegaan, laat de omroepvereniging 'Jakhals' Frank Evenblij vrijdag los op haar rijke televisiehistorie. Hij doet dit in de vorm een een zoektocht naar 'het vakmanschap en de rituelen' van een aantal VARA-coryfeeën.

Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw moeten er eerst aan geloven. De laatste presenteert zaterdagavond 6 november (20.30 uur Nederland 1) Pauls kadoshow, een feestelijk spel programma ter ere van het jubileum.

Kinderen Geen Bezwaar, Mike & Thomas en Kopspijkers
Frank komt in actie als quizmaster bij Per Seconde Wijzer met Kees Driehuis en speelt een gastrol in Kinderen Geen Bezwaar. Met Youp van 't Hek praat hij over de geschiedenis van de oudejaarsconferences en met Mike & Thomas kijkt hij terug op het cabaret van Kopspijkers.

Karin Kraaykamp
Met Paul Witteman reconstrueert hij zijn doorbraak bij Achter het Nieuws en verder laten Astrid Joosten, Claudia de Breij en Felix Meurders de meest bijzondere VARA fragmenten zien.

Het verst terug in de tijd gaat Frank als hij aanklopt bij Karin Kraaykamp, de inmiddels 83-jarige omroepster die in de beginjaren van de televisie het (knappe) gezicht van de Vara was.

Reageren