VARA wordt groen

De Grote 10:10 Test: Zet Het Klimaat Op 1!, zo luidt de officiële naam voor het eenmalige programma. Een publiek thuis, een publiek in de zaal én tien BN'ers krijgen klimaatvragen voorgeschoteld.

Dat alles zal gebeuren onder leiding van Menno Bentveld en Jeroen Pauw. Vanuit de MediArena Studio's in Amsterdam presenteren zij De Grote 10:10 Test.

(on)Bewust
De test is onderdeel van de grote internationale 10:10-campagne. Het doel: het terugbrengen van ons energiegebruik met 10 procent, beginnende op 10-10-2010.

Het publiek van de test - thuis en in de studio - wordt aan een dertigtal vragen onderworpen. Met de test moet duidelijk worden hoe (on)bewust we omgaan met het milieu en hoe dat kan worden omgedraaid.

Bijzonder
Presentator Menno Bentveld vindt het een goed initiatief. "Wat het programma zo bijzonder maakt, is volgens mij juist dat we naar oplossingen gaan kijken die letterlijk en figuurlijk dichtbij huis kunnen worden gerealiseerd", laat hij weten.

Bentveld vervolgt: "Veel kleine aanpassingen maken een groot verschil dat niet alleen voor het milieu goed uitpakt, maar ook voor je eigen portemonnee. Het wordt een hoopvolle en optimistische avond met opzienbarende feiten, aardige weetjes en concrete tips."

De Grote 10:10 Test is op zondag 10 oktober om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Reageren