Veelbesproken interview met Lance Armstrong vannacht op TLC

17 januari 2013 15:20 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Diep in de nacht zendt TLC misschien wel hét interview van het jaar uit, waarin Lance Armstrong openhartig met Oprah Winfrey spreekt over zijn vermeende dopinggebruik.

Liefhebbers moeten laat opblijven voor het interview dat pas om 3.00 uur ’s nachts wordt uitgezonden. Maar dan heb je ook wat, want Lance Armstrong belooft op alle vragen antwoord te geven. Ook over zijn vermeende dopinggebruik. Dit is de eerste keer dat de oud-wielrenner spreekt over het schandaal: tot nu toe hield hij zijn lippen stijf op elkaar. Het zou dus heel goed kunnen dat Armstrong vannacht alles bekent. Maar het zou ook kunnen dat hij voet bij stuk houdt en alle beschuldigen ontkent, wat hij tot nu toe stug gedaan heeft.

Tijdsverschil

Dat de uitzending pas laat in avond begint komt door de wereldwijde première. In Amerika wordt het exclusieve interview namelijk gelijktijdig uitgezonden, maar door het fikse tijdsverschil valt de uitzendtijd bij ons midden in de nacht. Gelukkig komt de herhaling een dag later.

Uitzending

Het gesprek tussen Oprah en Armstrong duurde zo lang (in totaal 2,5 uur), dat het interview is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel is in de nacht van donderdag op vrijdag om 03.00 uur te zien op TLC. Het tweede deel komt een dag later, in de nacht van vrijdag op zaterdag om 03.00 uur.

Herhaling

Wie het interview liever op een normaler tijdstip ziet kan terecht bij de herhaling op vrijdag 18 januari om 20.30 uur op TLC en om 23.00 uur op Discovery. De herhaling van deel 2 komt zaterdag 19 januari om 20.00 uur op TLC en om 21.00 uur op Discovery Channel.

Meer over