Veldhuis en Kemper nieuwe teamcaptains ‘Wat Vindt Nederland?’

20 december 2012 11:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het cabaretduo Veldhuis en Kemper vervangt oud-captains Katja Schuurman en Peter Heerschop. En ze hebben er zin in.

Vanaf 5 januari is Jack Spijkerman terug met de spelshow Wat Vindt Nederland?. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en een hoop verse gezichten. Zo trekt Jojanneke van den Berge dit seizoen het land in om de mening van de mensen op straat te onderzoeken. Ook zijn Remco Veldhuis en Richard Kemper nieuwe aanwinsten in het RTL 4-programma. 

Niet altijd de waarheid

Volgens Veldhuis zitten de cabaretiers op juiste plek in Wat Vindt Nederland?: “Dit is echt een programma voor ons, omdat 'de mening' ons al jaren fascineert. De mening van de meerderheid is namelijk niet altijd de waarheid.” Hij vult aan dat de onderlinge spanning in de nieuwe reeks wel eens hoog kan oplopen: “Normaal zijn we een niet te splijten duo, maar ik doe niet mee aan een spelletje om te verliezen...” 

Overeenkomst

Richard Kemper voelt zich ook helemaal thuis in de studio van het opinieprogramma, dat ook nog eens van een nieuw decor is voorzien. “Ik zie veel overeenkomsten tussen het programma en ons als duo”, aldus Kemper. “Wij bespreken met onze cabaretprogramma's elke avond al in het theater wat Nederland overal van vindt, en dat mogen we nu dan ‘officieel’ doen. Heerlijk!”

Meer over