Verbod op mishandeling Keira

Een Brits reclamespotje tegen huiselijk geweld, waarin Hollywoodster Keira Knightley een grote rol speelt, mag niet meer op de televsie worden uitgezonden. De reden? De beelden zouden veel te gewelddadig zijn.

Volgens een artikel in de Daily Telegraph vindt de Engelse Reclame Code Commissie het filmpje - en dan vooral het moment waarop Keira op hardhandige wijze met de vuisten van haar geliefde te maken krijgt - te schokkend voor het televisiespubliek.

Realistisch
De beelden waarop Keira in elkaar geslagen wordt (volgens haar vriend zou ze vreemdgaan) zijn dan ook behoorlijk realistisch. Het filmpje, dat op intiatief van Women's Aid werd gemaakt, was al een week in de Engelse bioscopen te zien.

Ervaringen
De organisatie zegt dat het spotje gebaseerd is op ervaringen van slachtoffers en vindt dat Women's Aid hier geen blaam treft. "We zijn zeer hiermee zorgvuldig te werk gegaan", aldus een woordvoerder.

Censuur
Het originele filmpje mag dan nu verboden zijn, dat wil niet zeggen dat Britten de spot niet meer te zien krijgen. Een gecensureerde versie (die een stuk minder gedetailleerd is, zullen we maar zeggen) mag wel gewoon worden uitgezonden.

Aandacht
Zo wordt huiselijk geweld, zij het op gecensureerde wijze, alsnog onder de aandacht gebracht. En vooral dat laatste was een doel van de makers. "We wilden mensen bewust maken van huiselijk geweld en het onderwerp ter sprake brengen", verklaart het reclamebureau achter het filmpje. "Dat is gelukt, ook al haalt het spotje de televisie misschien niet."

Bekijk hieronder het originele (en dus afgekeurde) reclamefilmpje:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Extra:
-->
Meer nationaal en internationaal entertainmentnieuws vind je hier: Artikelen.

Vind jij dit filmpje ook te schokkend voor uitzending? Reageer!

Reageren