Verdachte aanslag Koninginnedag overleden

De 38-jarige Karst T, die donderdag op Koninginnedag met een auto dwars door het publiek in Apeldoorn reed en tegen 'De Naald' aanknalde, is in de nacht van donderdag op vrijdag aan zijn verwondingen overleden.

Dat heeft het Landelijk Parket vrijdag bekendgemaakt. Hierdoor komt het Strafrechtelijk Onderzoek tegen de verdachte te vervallen. Het onderzoek van de Nationale Recherche de toedracht van de gebeurtenis gaat wel door. De Recherche onderzoekt ook of er anderen bij de aanslag betrokken waren, maar vooralsnog lijkt het om een aanmansactie te gaan.

De Naald
Karst T. reed donderdag om 11.50 uur in een zwarte Suzuki Swift dwars door het publiek een kruispunt nabij Paleis Het Loo op en probeerde de open bus waarin de Koninklijke Familie zat te rammen. Dit mislukte; de auto knalde in plaats daarvan met vaart op het monument De Naald.

Slachtoffers
De verdachte is het zesde dodelijke slachtoffer van de aanslag in Apeldoorn. Later werd bekend dat een zevende slachtoffer is overleden. Er zijn in totaal 23 gewonden gevallen, waarvan er nog steeds een aantal mensen, onder wie twee kinderen, in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

Extra:
-->
Lees ook: Aanrijdinig was een bewuste actie.
--> En: Doden bij aanrijding Koninginnedag (+foto's/video).
--> Hieronder vind je een fotogallerij met foto's van de aanslag. Klik op de foto en de gallerij opent automatisch. Maar let op! Sommige beelden kunnen zeer schokkend zijn!

Reageren