Verhitte halve finale Sterren Dansen Op Het IJs

2 februari 2013 21:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De halve finale van Sterren Dansen Op Het IJs zorgde voor mooie momenten, spectaculaire kuren en verrassende finalisten.

In de halve finale moesten de deelnemers maar liefst tweemaal de ijzers onder binden. Er stond dan ook heel wat op het spel: er moeten nog twee kandidaten afvallen.

Revance voor Monsif

Voor sommige kandidaten betekende twee maal dansen een kans op revanche. Zo ook voor de 15-jarige rapper Monsif wiens eerste poging de jury weinig wist te bekoren. Zijn tweede optreden bleek echter goed voor drie tienen en een uitstekend gemiddelde.

De doodsmak van Gaby Blaaser

De weg naar de halve finale bleek voor iedereen zwaar. Gaby Blaaser maakte tijdens de repetities een pijnlijke doodsmak op het ijs, maar deed desondanks haar best tijdens de liveshow. Sterretje was bloednerveus tijdens zijn kur op Everybody Hurts van de band REM, maar de jury was onder de indruk. Zelfs kritisch jurylid Martine gaf een 10.

Rechtstreeks door

Na een optreden van de trainers werd de score van de jury opgeteld met die van de kijkers thuis eb de twee deelnemers met de hoogste cijfers mochten rechtstreeks door naar de finale. Publiekslieveling Laura Ponticorvo was de eerste die zich op de eindstrijd mocht verheugen. Oh Oh Cherso's Sterretje bleek als laatste verzekerd van een finaleplaats.

Skate off

Gaby en haar strenge schaatspartner Benoit waren de eersten in de skate off. Sterkste man van Nederland Jarno was de tweede. De minderjarige Monsif was voor het eerst een skate off kandidaat en verklaarde klaar te zijn voor een tweede kans. Helaas bleek de spanning best groot en ging de jeugdige deelnemer tegen de ijzige vlakte. 

Definitieve finalisten Sterren Dansen

Uiteindelijk was het aan de kijker om de laatste finalist te bepalen. Uiteindelijk vielen als eerste Jarno en Katie af, gevolgd door Gaby en haar Franse partner. Monsif en zijn danspartner Patty bleken de laatste kandidaten die het publiek doorstemden naar de finale. 

 

 

 

Meer over