Verlinde: 'Shownieuws aapt Boulevard na'

Albert Verlinde vindt dat de extra lange zomereditie van SBS Shownieuws wel erg veel op het format van RTL Boulevard lijkt.

Shownieuws kwam een tijd geleden met de plannen om een zomerse talkshow te houden waarin gasten aantreden, precies zoals in het format van Boulevard.

Diefstal
Verlinde was er niet zo blij mee. "Als je maandag het decor zag van Shownieuws, dan kan ik wel een diefstal melden, want het was gewoon alsof ik Boulevard zat te kijken", overdreef hij uiteraard lichtelijk.

Ook over de tijdsduur van Shownieuws was Albert niet zo te spreken. "En ik vind hun zomereditie wel een beetje lang, van kwart over zeven tot half negen", zei hij.

Sportiviteit
Verlinde kwam ook met flinke kritiek op Shownieuws-presentator Beau van Erven Dorens. "Ik zal het maar heel eerlijk zeggen. Ik snap het echt niet. Van SBS vind ik het prima, want het contract moet terugverdiend worden. Maar van Beau, denk ik: wat wil je nou? Ga dat nou eerst maar eens helder krijgen. Boulevard wilde hij niet meer, want van dat soort programma’s hield hij niet."

Wel toont de RTL-presentator zijn sportiviteit. "Ik wens ze heel veel succes. Ik wens iedereen het allerbeste, maar ons toch net iets meer dan de anderen", zegt Verlinde.

Reageren