Vermist

De redactie van Vermist heeft de afgelopen zomer niet stilgezeten. Het team reisde van hot naar her om kinderen op te sporen die door hun vader zijn ontvoerd naar een ver buitenland.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een reportage over de hereniging van moeders met de slachtoffers van deze 'parentale vermissingen'.

Eindredacteur Loes Leeman: "We laten ook zien hoe het gaat met de kinderen die weer terug zijn in Nederland en de situatie met hun moeders. Die krijgen altijd problemen, ze zijn voortdurend bang dat het weer gebeurt."

Sri Lanka

Verder aandacht voor families uit arme landen als Sri Lanka die in Nederland op zoek zijn naar hun voor adoptie afgestane nakomelingen. "De omgekeerde wereld", zegt Loes. "Meestal gaat het andersom en wil een pleegkind weten wie z'n echte ouders zijn."

In de studio mogen de biologische verwanten (door Vermist voor enkele dagen naar Nederland gehaald) een oproep doen, in de hoop dat de adoptieouders zich melden.

Tenslotte rakelt Jaap Jongbloed een onopgeloste zaak op. In 2004 werd in de Wassenaarse duinen het ontzielde lichaam van een jonge vrouw gevonden. Wie is zij? Hoe kwam zij aan haar eind?

Reageren